Kao i svake godine, i ove je u ETŠ-u priređena prigodna manifestacija. U školskome predvorju učenike je dočekao kruhom urešen stol, prezentacije te plakati Anje Galine i Sare Pokrivač iz 3. KŠ koji su nedavno bili izloženi u NSK-u u Zagrebu o temi „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati“.

U sklopu nastave Prehrane i poznavanja robe učenici 1. HT2, pod vodstvom profesorice Željke Kadi, istražili su koje su namirnice bile na dvoru Zrinskih, plemićke obitelji koja je, uz svoju važnu političku, ratničku, kulturnu i povijesnu ulogu, upravljala i golemim posjedima kao dobar gospodar.

Tijekom velikih odmora škola je učenike počastila fornetićima, a uživali su i u jabukama, daru OPG-a Hlapčić. Za uređenje stola zaslužne su profesorice Sandra Jambrović, Martina Živković i Dijana Fric. Mentorica je učenicama koje su priredile plakate – profesorica Iva Novak.

Tradicionalna manifestacija povezana je sa Svjetskim danom hrane. Prilika je to da osvijestimo zahvalnost za kruh i plodove zemlje, da istaknemo važnost zdrave prehrane, ekološke proizvodnje i očuvanja biološke raznolikosti.