Cijeli smo nastavni dan posvetili sportskim aktivnostima: finalu ovogodišnjega projekta BUŠ – Biciklom u školu, odbojkaškom turniru i hodnji. Ujutro su svi učenici i nastavnici zajednički pješačili osam kilometara. Za
kretanje ugodno vrijeme, svjež zrak i dobro društvo – i začas smo prošli rutom od Macanova doma do Šenkovca, Mihovljana i škole. Potom je u školskoj sportskoj dvorani održano finale školskoga međurazrednog natjecanja u odbojci. Četvrti su bili učenici 2. KŠ, treći 4. A, drugi 2. B., a pobijedila je ekipa 3. KŠ.

Dan sporta bio je prigoda za dodjelu nagrada najuspješnijim učenicima projekta Biciklom u školu „BUŠ“ u kojem je ove godine sudjelovalo 40 učenika. Nagradili smo učenike koji su osvojili prvih deset mjesta. Prvo mjesto i glavnu nagradu – sportski bicikl vrijedan 500 eura, zaslužio je Karlo Majsen, učenik 1. KŠ razreda, koji je u školu biciklom došao čak 108 puta. Drugo mjesto pripada Tomi Balentu iz 3. B razreda s 98 dolazaka biciklom u školu, a treće Heleni Damjanović iz 4. KŠ s 93 dolaska. Oboje su dobili vrlo vrijednu nagradu – tenisice po izboru.
Sponzor nagrada i ove je godine Međimurska županija i Kosport – Kolar bicikli.

Grad Čakovec donirao nam je servisni stalak za bicikle koji je postavljen ispod nadstrešnice za bicikle pred školom.

Voditeljica projekta je Gordana Dajč, prof., a suradnici Ivana Borković Novak, prof., i Goran Okun, prof.