Što sve čakovečka Ekonomska i trgovačka škola nudi: svoje obrazovne programe četverogodišnjih ekonomista, hotelijersko-turističkih tehničara, upravnih referenata, komercijalista, sportaša-komercijalista, trogodišnjih prodavača – sve su to i mnogo više danas mogli doživjeti osmaši iz cijeloga Međimurja i šire. Naime, kako to čini svakoga svibnja, ETŠ je i ovoga priredio Dan otvorenih vrata.

U subotnje prijepodne u svojim je hodnicima i učionicama okupio najangažiranije profesore i učenike, a školska je zgrada ove subote sličila najživahnijoj košnici koju su radoznalošću obogatili osmaši, zasigurno – budući učenici ETŠ-a, i njihovi roditelji.

Tisuću pitanja uoči izbora srednje škole odgovorili su im učenici i njihovi nastavnici. Zašto je i Ekonomska i trgovačka škola najbolji izbor, bilo da želite steći zanimanje nakon srednje škole i uključiti se na tržište rada bilo da želite nastaviti školovanje na nekom od mnogobrojnih stranih i domaćih visokih škola – dočarali su im sve to u ugodnoj domaćoj atmosferi prenoseći im iskustvo svakodnevnoga rada i školskoga života iz prve ruke.

Uz vodstvo učenika ETŠ-a osmaši su tako doznali sve pojedinosti o obrazovnim programima naše škole. Upoznali su svijet ekonomije, financija, trgovine i prava. Doznali su kako se vrsno uče strani jezici u ETŠ-u, kako se praktično pristupa matematici i uživa u hrvatskome jeziku, kako iskorištavamo mogućnosti usavršavanja što nam nudi članstvo u Europskoj uniji, kako njegujemo kreativne vještine i kako su nam sport i rekreacija sastavni dio života.

Prekrasno je iskustvo biti dio ETŠ-a! Pridružite nam se!