15. listopada 2021. u školi je na nešto drugačiji, topliji, zanimljiviji i ekonomskiji način obilježen Dan kruha i  zahvalnosti za plodove zemlje. Vjeroučiteljice č.s. Nikolina Mišković i Marta Novak pobrinule su se za štand s međimurskim žitaricama koji se u postavi izvrsne savjetnice Željke Kadi, Elene David, mag. oec. i Nikoline Drvenkar-Fučko dipl. oec. protegnuo sve do doba slavnih Zrinskih. Najviše zanimanja K Zrinskima, pobudila je izložena knjiga kuharice iz doba Zrinskih što je ujedno i sjajan uvod u Mjesec hrvatske knjige.

Nastavnica ekonomske grupe predmeta Dušanka Novak, dipl. oec. napisala je tekst o međimurskoj poljoprivredi koji je čitan svim učenicima. Jeste li znali podatke iz 2018.g. da je u Međimurju u poljoprivredi bio 4891 poslovni subjekt, od čega 4728 OPG-a, 83 trgovačka društva, 67 obrta, 7 zadruga i 6 ostalih subjekata.

Jeste li znali da Međimurje ima (samo) jedan Hrvatski proizvod s oznakom kvalitete, Međimursko meso ‘z tiblice?

Znate li da budućnost poljoprivrede Međimurske županije ovisi o svijesti sviju nas? U vremenima kad se svijest o vrijednostima, općenito,  gubi vjeručiteljica Marta, podsjetila nas je na zahvalnost i prakticiranje zahvalnosti. Svaki je učenik od ravnateljice Bosiljke Vinković Kukolić, dipl. oec. dobio topli klipić na dar, a cijelim događanjem koordinirale su nastavnice Iva Novak, dipl. ing. i Dijana Fric, prof.