Uoči obilježavanja Schumanove deklaracije iz 1950. godine koja se slavi kao Dan Europe, 9. svibnja 2023. godine, naša  škola osvanula je u prazničnom ruhu europskih zastava i natpisa, mota EU „Ujedinjeni u različitosti“ na svim službenim jezicima EU, njih 24. Uređen je i europski kutak s promo materijalima koji su pobudili veliku pozornost učenika. Na sam Dan Europe četrdesetak polaznika fakultativne nastave Europsko građansko društvo sudjelovalo je  na radionicama u okviru PRVOGA STE(A)M festivala u organizaciji Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA i Europe Directa Čakovec. Festival se održao u prostorima Centra Znanja Međimurske županije s ciljem popularizacije znanosti, umjetnosti, tehnologije, matematike, inženjerstva i robotike. Učenici su sudjelovali na dvjema radionicama: Cjeloživotno učenje je igra i Sestrinstvo – mladi vitezovi.

10. svibnja 2023. godine čak pet naših timova odlazi u Srednju školu Čakovec na tradicionalni Pab kviz međimurskih srednjoškolaca o poznavanju EU. Bili smo ponosni i sretni jer je upravo naš tim, zanimljivoga toponima KIŠ ROKOŠ koji su činili Benjamin Horvat, Leonardo Strnad i Roko Uroda iz 2. HT razreda s njihovim nastavnikom Geografije, profesorom Zvonkom Radekom i pobijedio. Da ta pobjeda naših momaka nije bila slučajna, pokazali su rezultati i online kviza Srednje škole Markantuna de Dominisa iz Raba pristigli 12. svibnja u kojem je naš Benjamin zauzeo drugo, Leonardo treće, Roko šesto mjesto, a među 10 najboljih, od 109 učenika različitih srednjih škola iz Republike Hrvatske upisao se i Maksim Pleša.

Za kraj ovoga zanimljivoga, zabavnoga i poučnoga tjedna naše maturantice Nika Micek i Julijana Patafta iz 4. HT razreda dovršile su svoju videorazglednicu o našem gradu koja će uz videorazglednice učenika iz VII. gimnazije u Zagrebu i I. gimnazije Varaždin otputovati u Europu.