Naša škola 18. siječnja 2024. bila je domaćin još jednoga stručnog skupa međužupanijskoga stručnog vijeća, obrazovni sektor Ekonomija i trgovina, podsektor Ekonomija, za nastavnike ekonomske skupine predmeta iz Srednje škole  Zabok, Srednje škole Ivanec, Srednje škole Novi Marof, Srednje škole Ludbreg, Srednje škole Prelog te iz naše škole. Stručni skup sastojao se od triju dijelova, a moderirao ga je voditelj MŽSV-a Josip Posavec.

U prvome dijelu skupa nastavnica, izvrsna savjetnica i koordinatorica SŠ-a Prelog na projektu ReCeZa,  Sanja Kovačić predstavila je temu SŠ Prelog na putu izvrsnosti u turizmu i ugostiteljstvu kroz EU projekt ReCeZa – Regionalni centar Zabok. Objasnila je misiju i viziju europskoga projekta ReCeZa, opisala projektne aktivnosti provedene u školi partneru – Srednjoj školi Prelog, te analizirala očekivanja i postignuća svoje škole u projektu ReCeZa – Regionalni centar Zabok.

U drugome dijelu predsjednica Hrvatskoga teniskog saveza i direktorica PANA Windows d.o.o. Nikolina Babić predstavila je temu Menadžment u sportu i menadžment u poduzetništvu – sličnosti, razlike, iskustva. Istaknula je značaj sinergije i motivacije u sportu i poduzetništvu, opisala kvalitetan odnos menadžmenta s dionicima u sportu i poduzetništvu, objasnila sličnosti i razlike između menadžmenta sporta i menadžmenta poduzetništva te važnost discipline za uspjeh.

Na kraju skupa konzultantica za ESG i korporativno financiranje te vlasnica tvrtke ROJKO & CO Jasminka Rojko predstavila je temu ESG regulativa za banke i tvrtke –  od administrativnog utega do poslovnih prilika. Opisala je kako se koristiti znanjem o osnovnome konceptu ESG-a i pripadajuće regulative, tzv. održivim okvirom financija, kako primijeniti znanja o CSRD-u (Direktivi o korporativnom izvještavanju) i ESRS-u (Europskim standardima izvještavanja) za tvrtke, rokove objava izvještaja o održivosti i ključne elemente izvještavanja te je navela vanjske i unutarnje pokretače uvođenja održivosti u tvrtkama i primjer održivog financiranja tvrtke.

Međužupanijski skup bio je vrlo interaktivan s mnogo novog iskustva, znanja i informacija koje će nastavnici moći implementirati u nastavni proces. Velika hvala predavačicama Sanji Kovačić, Nikolini Babić i Jasminki Rojko na znanju i vremenu koje su pružile sudionicima stručnoga skupa.