Biciklom u školu

CILJEVI: Podizanje psihofizičkog zdravlja i poticanje što većeg broja učenika da koriste bicikl kao prijevozno sredstvo kroz čitavu školsku godinu, poticanje učenika na bicikliranje kao motivirajuće i za njihovu dob adekvatne tjelesne aktivnosti, poticanje na cjeloživotno vježbanje, razvijanje sportskog duha i fer borbe prilikom natjecanja u što većem broju dolazaka u školu biciklom, natjecanje učenika Ekonomske i trgovčke škole Čakovec u broju dolazaka biciklom u školu

NAMJENA: Projekt BUŠ je namijenjen svim učenicima škole. Sudjelovanje je na dobrovoljnoj osnovi. Želja je inicijatora projekta uključiti što veći broj sudionika koji bi u školu biciklom dolazili većinu radnih dana prilagođavajući se vremenskim uvjetima.

REALIZACIJA: Projekt će se odvijati tijekom nastavne godine 2022./2023. Svaki učenik koji će sudjelovati u projektu dobit će QR kod koji će biti zalijepljen na njegov bicikl. Taj kod će biti povezan s njegovim imenom i prezimenom. Profesori zaduženi za realizaciju projekta svaki dan će izlaziti pred školu i očitavati QR kodove. Rezultati će se bilježiti u tablicu koja će se obrađivati svaki mjesec i za svakog učenika će se voditi podaci o broju dolazaka u školu biciklom. Na kraju završetka projekta, obradit će se svi rezultati i na Danu sporta proglasit će se pobjednici projekta kojima će biti uručene vrijedne nagrade.

Obrada podataka vršit će se mjesečno, a tablice sa imenima učenika i aktivnostima biti će vidljive na mrežnim stranicama škole. Na kraju nastavne godine, po završetku projekta, voditelj i suradnici obradit će konačne podatke i utvrditi pobjednike projekta.

 

Dragi natjecatelji 30. travnja 2023. godine završen je školski projekt Biciklom u školu. Zaključnu tablicu s popisom natjecatelja i brojem dolazaka biciklom u školu možete vidjeti na stranicama škole. Dodjela nagrada biti će 18. svibnja 2023. godine kad obilježavamo Dan sporta naše škole. Čestitamo najuspješnijim učenicima, a svima ostalima zahvaljujemo što su se natjecali. Pozivamo vas da se sljedeće školske godine u još većem broju prijavite za sudjelovanje u ovom projektu kada ćemo uz broj dolazaka biciklom u školu uključiti i prijeđeni broj kilometara prema određenim bodovima.
Voditelj projekta:
Gordana Dajč, prof. savjetnica