Biciklom u školu

CILJEVI: Podizanje psihofizičkog zdravlja i poticanje što većeg broja učenika da koriste bicikl kao prijevozno sredstvo kroz čitavu školsku godinu, poticanje učenika na bicikliranje kao motivirajuće i za njihovu dob adekvatne tjelesne aktivnosti, poticanje na cjeloživotno vježbanje, razvijanje sportskog duha i fer borbe prilikom natjecanja u što većem broju dolazaka u školu biciklom, natjecanje učenika Ekonomske i trgovčke škole Čakovec u broju dolazaka biciklom u školu

NAMJENA: Projekt BUŠ je namijenjen svim učenicima škole. Sudjelovanje je na dobrovoljnoj osnovi. Želja je inicijatora projekta uključiti što veći broj sudionika koji bi u školu biciklom dolazili većinu radnih dana prilagođavajući se vremenskim uvjetima.

REALIZACIJA: Projekt će se odvijati tijekom nastavne godine 2022./2023. Svaki učenik koji će sudjelovati u projektu dobit će QR kod koji će biti zalijepljen na njegov bicikl. Taj kod će biti povezan s njegovim imenom i prezimenom. Profesori zaduženi za realizaciju projekta svaki dan će izlaziti pred školu i očitavati QR kodove. Rezultati će se bilježiti u tablicu koja će se obrađivati svaki mjesec i za svakog učenika će se voditi podaci o broju dolazaka u školu biciklom. Na kraju završetka projekta, obradit će se svi rezultati i na Danu sporta proglasit će se pobjednici projekta kojima će biti uručene vrijedne nagrade.

Obrada podataka vršit će se mjesečno, a tablice sa imenima učenika i aktivnostima biti će vidljive na mrežnim stranicama škole. Na kraju nastavne godine, po završetku projekta, voditelj i suradnici obradit će konačne podatke i utvrditi pobjednike projekta.

 

Dragi natjecatelji, 30. travnja 2023. godine završen je školski projekt Biciklom u školu. Zaključnu tablicu s popisom natjecatelja i brojem dolazaka biciklom u školu možete vidjeti na stranicama škole. Dodjela nagrada biti će 18. svibnja 2023. godine kad obilježavamo Dan sporta naše škole. Čestitamo najuspješnijim učenicima, a svima ostalima zahvaljujemo što su se natjecali. Pozivamo vas da se sljedeće školske godine u još većem broju prijavite za sudjelovanje u ovom projektu kada ćemo uz broj dolazaka biciklom u školu uključiti i prijeđeni broj kilometara prema određenim bodovima.
Voditelj projekta:
Gordana Dajč, prof. savjetnica

DODJELA NAGRADA

Završnicu školskoga projekta „Biciklom u školu – BUŠ“ obilježili smo na Danu sporta naše škole.  Međimurska županija glavni je sponzor nagrada za najaktivnije bicikliste.
Međimurski župan Matija Posavec čestitao je našim biciklistima i uručio im vrijedne nagrade.

Glavnu nagradu – novi bicikl, dobila je Melani Mesarić iz 3. A za čak 102 dolaska biciklom u školu.
Na drugome je mjestu Stjepan Horvat iz 1. KŠ sa 95 dolazaka biciklom u školu i uručen mu je komplet svjetala za bicikl
Treće mjesto osvojio je Mark Šoltić iz 2. A sa 85 dolazaka biciklom u školu i time dobio lokot za bicikl.

Uručene su i simbolične nagrade:
Noi Jambroviću iz 4.A razreda za osvojeno 7. mjesto sa 62 dolaska biciklom u školu
Svenu Bulatu iz 3.A razreda za osvojeno 6. mjesto sa 66 dolaska biciklom u školu
Veroniki Martinčević iz 2.A razreda i Leoni Huzjak iz 3.K razreda koje dijele 4. mjesto sa 70 dolazaka biciklom u školu

Pozivamo vas da se sljedeće školske godine uključite u projekt u još većem broju.

Zahvaljujemo svim učesnicima projekta, a pobjednicima čestitamo na uspjehu.

Voditelj projekta: Gordana Dajč, prof.