Iako je isprva bila nervozna i nesigurna želi li zaista ići, Ela je skupila hrabrost i spakirala kofer. Ipak se takva prilika ne propušta! I nije se razočarala.
Nakon nekoliko dana u novoj zemlji, među novim ljudima, shvatila je da je upoznavanje nešto drukčijeg svijeta posebno i uzbudljivo iskustvo. Svoju praksu odrađuje u KiK-u gdje će upotpuniti i proširiti svoje dosadašnje radne vještine. Za Maribor kaže da je prekrasan i sadržajan grad te se veseli idućim mjesecima koje će ondje provesti. Za kraj poručuje svima koji nisu sigurni bi li se prijavili za sudjelovanje u projektima da nema mjesta sumnji. Nije strašno kako se isprva čini, a steći će zanimljivo i vrijedno iskustvo koje će im koristiti u budućnosti.
Boravak i praksu u Mariboru u okviru aktivnosti Erasmus PRO Eli je omogućila Erasmus+ akreditacija za strukovno obrazovanje i osposobljavanje. Koordinatorica projekta  2022-1-HR-KA121-VET-000058039 je Jasmina Zaborski, prof. mentor, a podršku u Sloveniji pružaju David Verlak, nastavnik i organizator stručne prakse u našoj partnerskoj školi (Srednja šola za trženje in dizajn Maribor) i Danica Štefanec, mentorica u KiK-u.