U ova (ne)vremena u kojima smo preplavljeni sve većom količinom informacija vrlo je važno na internetu prepoznati vijesti vs. lažne vijesti.

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu ( koji upravlja Centrom za sigurniji internet) 10. ožujka 2022. godine organizirao je mrežno događanje KAKO PREPOZNATI LAŽNE VIJESTI NA INTERNETU (na platformi ZOOM, 16:30 – 18:00) za sve zainteresirane škole ambasadorice EP-a. Na poticaj nastavnice Zorice Kujunđić iz Obrtničko – industrijske škole u Imotskome pridružili smo se ovom zanimljivom i vrlo korisnom događanju koje su moderirale Martina Nikolić, mag. psych. i Ana Veočić, mag. act. soc. Saznali smo gdje tražiti vijesti kad želimo provjerene informacije? Preispitivali smo se koliko vjerujemo objavama na društvenim mrežama koje donose rezultate istraživanja? Stavili smo se u uloge vlasnika  društvenih mreža i pitali se što nam je interes.
Radom u grupama sa svojim vršnjacima iz uključenih škola prepoznavali smo je li predstavljena vijest lažna ili istinita, a odigrali smo i zanimljivi kviz.
Odlično predavanje i dobrodošlo iskustvo za sve uključene.