I subotom je ETŠ prepun doživljaja; hvataju se polaznici fakultativne nastave Medijske kulture svojih mobitela i fotoaparata jer je njihova škola već treći dan – filmski set. Naime, bivši vrlo uspješan učenik ETŠ-a Aleksandar Posavec, sada student 3. godine engleskoga i njemačkoga jezika na Filozofskome fakultetu u Rijeci, snima u svojoj staroj dragoj školi kratkometražni film pod naslovom „Razlika u izvedbi“.

Iako kad je maturirao Aleksandar nije očekivao da će se ponovno tu naći, ETŠ je postao mjesto radnje njegova četvrtoga kratkometražnog filma na koji ga je nadahnula analiza romana F. M. Dostojevskog „Zločin i kazna“, a radnja se zbiva u razredu. Sudjeluju članovi Dramskoga studija „Dada“ te Kazališne družine „Pinklec“.  Među njima je glavni glumac upravo učenik ETŠ-a Sven Bulat iz 4. A, a glume još i naši učenici Nika Bajkovec, Lara Brajić, Dora Zvošec, Goran Jambrečić, Karlo Jambrošić i Leo Sovar.

To im je doista uzbudljivo stvaralačko iskustvo, a uzbudljivo je bilo i promatrati njihovu kreativnu avanturu koju su rado zabilježili polaznici Medijske kulture sa svojom profesoricom Gordanom Lovrečić. Poželimo filmu, njegovu autoru i svim sudionicima mnogo uspjeha!